5 måsten för turister i Hua Hin

Om man har bestämt sig för att unna sig en vistelse i det soliga och turisttäta Hua Hin, så finns det 5 saker man bara inte får missa på sin resa. Här kombineras bad och sol med golf och heliga tempel och det är inte konstigt att Thailands kung Bhumibol hade sitt sommarpalats Klai Kangwon just här. Resmålet är populärt bland svenskar så man kan förvänta sig att höra sitt eget språk pratas lite här och var.

Tham Khao Luang-grottan

Norr om Hua Hin ligger det en helig grotta med Buddha-figurer. Här samlas buddistmunkarna men grottan är även ett mycket populärt mål för turister. Här klättrar aporna på väggarna ned till grottan och svalkan här blir en lisa för själen. Denna grotta är dock ingenting för små barn eller rörelsehindrade då de många trappstegen även kan göra en vuxen trött i benen. Och det finns ingen hiss. Dock är den verkligen värd ett besök med sina stalaktiter i taket och den vackra brunröda färgen som bildas när ljuset tränger ned från taköppningarna.
Tänk på att inte äta i närheten av aporna. De kan lätt bli aggressiva och roffa åt sig av jordnötter, frukter eller vad man nu smaskar på.

Golf

Hua Hins golfbanor är på väg att bli världsberömda. Här har man en av världens lägsta avgifter och det är provinsen som är Thailands golftätaste. Trots att det är så billigt att svinga här, är banorna perfekt underhållna och servicen är inget att klaga på. 5 av banorna håller en nivå i världsklass och det är förmodligen bara en fråga om tid innan Hua Hin blir bombarderat av golfsugna turister som fått nys om detta. Än så länge är detta nämligen en relativt bevarad hemlighet.

Besök de 3 nationalparkerna

I Hua Hin finns 3 nationalparker där man kan titta på ovanliga och vackra fåglar, snorkla och dyka och även hyra ett boende. De heter Sam Roi Yot nationalpark och Hat Wanakon nationalpark samt Kaeng Krachan Park som ligger närmare Hua Hin. Naturen här är i en klass för sig själv och förutom djuren kan man även titta på bergarter som kalksten eller upptäcka olika svampar. Detta blandat med hisnande vattenfall och hemliga grottor gör dagen till ett äventyr. Att komma in i parkerna kostar 200 THB vardera.

Hyr en ponny

Har man blivit inspirerad av romantiska amerikanska filmer där par rider på hästryggen i solnedgången och lever lyckliga i alla sina dagar kan detta bli en sann dröm i Hua Hin. Här är det vanligt och uppskattat att hyra en ponny för 2 timmar och rida över sanddynerna med vinden i håret och solen i ryggen. En trevlig upplevelse, oavsett om man delar den med familjen eller om den är avsedd för ett romantiskt äventyr med en käresta.

En thailändsk massage i toppklass

När man är i Thailand ska man definitivt se till att unna sig en lyxig massage på landets många spa-anläggningar. Man kan boka en oljemassage eller en fotmassage och låta sigförföras av de utsökta dofterna som läggs på kroppen. Visst går det att få en thaimassage hemma i Sverige också men det är liksom något visst att göra den på plats och priserna är definitivt lägre här. Hua hin har många spa-anläggningar dit man kan bege sig för att göra sig fin och unna sig lite avkoppling.