Hua Hins 3 bästa stränder

Det sägs att stränderna i Hua Hin blir bättre och bättre, ju längre söderut man åker. Om detta stämmer, får var och en avgöra men här kommer i alla fall 3 tips på de finaste stränderna som turister gärna besöker. Just stranden precis vid Hua Hin har rykte om sig att vara smutsig med grumligt vatten men har man inget annat val kan man naturligtvis gå ned dit.

Sai Noi Beach

För att komma till Sai Noi Beach som ligger 10 km strax söder om Hua Hin, kan man ta hop on/ hop off bussar. Stranden anses vara en paradisstrand med vit sand, omgiven av berg. Fördelen är också att den är renare än stränderna närmare centrum. Onsdagar kan man dock inte komma hit då den är stängd för rengöring och uppsamling av skräp. Bakom en av klipporna har den thailändska kungafamiljen sin egen strand att koppla av på. Förmodligen är det också därför som stranden anses vara så ren. Sai Noi räknas till en av de allra vackraste stränderna i Thailand och är också relativt undangömd.
På Sai Noi Beach kan du hyra solstolar/solsängar, äta gott, få en thai massage och promenera i sanden. Ofta blir det en del vågor här så du kan gärna surfa om du har surfingbrädan redo. Tänk dock på att det snabbt blir djupt, så håll uppsikt över yngre barn. Bakom stranden kan du gå upp till Khao Tao-templet för att titta på Buddha-statyn.

Hat Khao Tao Beach

Alldeles i närheten av Sai Noi Beach, ligger Hat Khao Tao Beach som även den, anses vara en mycket fin strand där man kan ägna sig åt snorkling, surfa i vågorna och lapa sol som aldrig förr. Detta är en mycket lummig liten pärla med massvis av svalkande palmer när solen blir för stark. Den ligger som en liten vik, insprängd bland klippor och är ca 100 m lång. Inga hotell i sikte som förstör vyn och restaurangerna är bara ett fåtal. Sanden är helt vit och vattnet kristallklart. Tyvärr är det inte långgrunt så det är kanske inte de små barnens favorit. Dock är lugnet påtagligt och man slipper trängas med turister och skräp. Observera att inte förväxla denna strand med den intilliggande Sai Yai som inte är speciellt inbjudande och som dessutom är betydligt längre.

Suan Son Beach

Har du barn och söker efter en långgrund strand, så ska du bege dig till Suan Son som är flera kilometer lång. Här ligger det också massvis med restauranger alldeles intill stranden men hotellen finns en bit längre bort. Intill stranden ligger även ett militärområde med en golfbana som man kan titta på. Ibland får man emellertid betala en liten avgift för att komma in på området. Den norra delen har det berömda apberget i ryggen och mittendelen anses lugnare. Båda delarna har dock renare vatten än vid den centrala stranden i Hua Hin och det är inte nedsmutsat av avföring från hästar, vilket är vanligt förekommande i Hua Hin Beach.
På Suan Som Beach finner man förutom turister en hel del thailändare som kommer hit med sina familjer för att koppla av. Denna del av stranden ligger i anslutning till militärområdet och här finns inga hotell, bara bungalows för militärernas personal. Därför ser man mindre turister här. Ibland när man befinner sig på Suan Son kan man nästan tycka att man verkar befinna sig på en ö