Sevärdheter i Hua Hin du inte får missa

I Hua Hin kommer du helt klart att få dina sinnens nyfikenhet stillade, oavsett om det gäller äventyr, mat eller upplevelser. Här kommer man inte enbart för att sola och bada utan även för att uppleva den relativt stressfria atmosfären, då Hua Hin inte är lika hektisk som Phuket eller Bangkok. Här följer 5 sevärdheter som gör Hua Hin till ett intressant resmål.

Klai Kangwon Palace

Kung Bhumibol som nu är avliden och sörjd i hela Thailand, hade sitt sommarpalats här. Dit kan du bege dig för att titta på den unika spanska byggnadsstilen, betrakta de vackra blomsterträdgårdarna eller ta en titt i museet som ligger i anslutning till palatset. Var dock noga med att visa din respekt för den avlidne kungen då han ansågs vara något av en gud i Thailand. Detta kommer att bli både en romantisk upplevelse samtidigt som det betraktas som en kulturskatt.

Hua Hin järnvägsstation

När man ändå talar om kungligheter och pampiga byggnader, så ska du veta att den lilla järnvägsstationen i Hua Hin förmodligen är den pampigaste i världen. Då kungafamiljen har en bostad i Hua Hin, ville man även bygga en kunglig förbindelse och själva järnvägsstationen har en fantastiska arkitektur och en egen vänthall just för kungligheterna. Den är tämligen liten men verkligen speciell. Idag är denna järnvägsstation en av de mest omtalade byggnaderna i staden och ett välkänt landmärke.

Wat Hua Hin

Mitt i centrum ligger det ornamentsmyckade templet Wat Hua Hin, vars tak och gavlar pryds av ornament och utsmyckningar. Även här står en Buddha-staty som man gärna lämnar en blomma vid. Tänk dock på att inte gå i shorts, ha kort-kort, ta av sig skorna eller ha hatten på. I thailändska tempel är respekten viktig. På mornarna kan du även se de många munkarna som ber och templet fungerar även som kyrkogård. Att gå in i templet är gratis.

Khao Takiab

På tal om tempel; ett annat välkänt tempel som ligger högt uppe i bergen strax söder om Hua hin, är Chopstick Hill och templet Khao Takiab. Egentligen är utsikten det mest fascinerande med denna plats samt de mycket närgångna aporna som inte drar sig för att stjäla din mat. Dock kan du köpa en goodie bag avsedd just för aporna för att hålla din egen matsäck i tryckt förvar. Den kostar 50 bath och består av bananer och nötter.
Man brukar till och med kalla berget för Apberget eller Monkey Montain och hit upp kommer du med en tuk tuk, då det är alldeles för jobbigt att gå hit upp till fots. Du kan också ta bussen som endast kostar 10 THB medans en tuk tuk går på mellan 200-300 baht.

Nattmarknaden i Hua Hin

Man kan förmodligen inte åka till Thailand utan att besöka de många marknaderna med kopior, udda mat och kläder i mängder. På marknader som Cicada Market eller Hua Hin night market kan du fynda allt till superbilliga priser men det gäller att pruta ordentligt. Nattmarknaden är den mest berömda i Hua Hin och öppnar först 17.30. Ett råd är att alltid ha plånboken i mycket säkert förvar då många ficktjuvar opererar här och på andra marknader. Utbudet på denna nattmarknad varierar från kväll till kväll men du kan alltid hitta något i din smak. Och när du blir trött är det bara att stanna till vid någon av de många restaurangerna längs med gatan.